Не одустајемо ни од ЕУ ни од Косова

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу5. децембар 2011.
(Beta) - Председник Србије Борис Тадић изјавио је у понедељак да, и ако не буде добила статус кандидата, Србија неће одустати од своје европске будућности нити од одбране легитимних интереса на Косову и Метохији.

Тадић је новинарима у Палати Србија рекао да, уколико се догоди да не добије статус кандидата, „Србија мора да настави даље“.

„То није дефинитивни пораз, већ једна изгубљена битка“, навео је Тадић и истакао да до 9. децембра, када се очекује одлука Европског савета о кандидатури Србије, још тога може да се уради.

Председник је поново поручио Србима са севера Косова да барикаде немају сврху, а Кфору да не производи инциденте приликом уклањања барикада.

Председник Општине Зубин Поток Славиша Ристић и командант Кфора за север Косова Адолф Конрад договорили су се да се саобраћајница од Звечана до Зубиног Потока у месту Јагњеница ослободи за саобраћај. Након договора и Срби и припадници Кфора почели су истовремено да разчишћавају саобраћајницу, једни да уклањају песак, а други каблове за осветљење рефлектора.

Председник општине Звечан Драгиша Миловић поздравио је договор и оценио да ће то олакшати живот грађана.

Државни секретар у Министарству за Косово и Метохију Оливер Ивановић оценио је као веома позитиван договор о отварању саобраћајнице Зубин Поток-Звечан и навео да је тиме покренут поцес уклањања барикада.

„Договор показује високу политичку свест председника општине и осећај за моменат када политички притисак треба снизити“, казао је Ивановић за агенцију Бета.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg