Нестао путнички авион са 162 особе изнад Јаванског мора

Извор: Викиновости
Авион компаније Ер Азија
Слика: Jyi1693.

28. децембар 2014.
Џакарта/ Индонезија (Beta-AP) - Путнички авион авио компаније Ер Азија (AirAsia) са 162 људи, изгубио је у недељу ујутро контакт са земаљском контролом док је летео изнад Јаванског мора, на линији из Сурабаје ка Сингапуру.

Малезија и Сингапур, одмах су покренули потрагу и спасилачку операцију, али већ више од седам сати нема ни трага од авиона.

Ер Азија, регионална нискотарифна авио компанија коју је 2001. основао малезијски бизнисмен Тони Фернандес, саопштила је да је авион Ербас А320-200 летео на предвиђеној рути, када је затражио промену курса због временских услова. Контакт са летелицом изгубљен је док је била под контролом индонежанске контроле летења.

Та компанија, која ради у већини земаља југоисточне Азије и однедавно у Индији, никада пре није изгубила авион, и добро је котирана у безбедносном смислу.

„Не усуђујемо се да претпоставимо шта се десило, осим да је (авион) изгубио контакт“, рекао је новинарима Џоко Мурџатмоџо, вршилац дужности генералног директора индонежанског транспорта.

Он је додао да је последња комуникација између пилота и контроле лета била у 01:13 по средњоевропском времену, када је пилот затражио да скрене лево и да се попне више, како би избегао облаке.

Мурџатмоџо је навео и да из пилотске кабине није послат сигнал за узбуну.

Контакт је изгубљен 42 минута пошто је авион полетео са аеродрома у Сурабаји, односно сат времена пре него што је, по реду вожње, требало да слети на сингапурски аеродром.

У авиону су била два пилота, пет припадника кабинског особља и 155 путника, укључујући и 16 деце и једну бебу, саопштила је Ер Азија. У авиону је било и шест странаца - 3 Јужнокорејца, и по један из Сингапура, Малезије и Француске, док су остали путници били Индонежани.

Ер Азија је навела и да је главни пилот имао 6.100 летачких сати, а први официр 2.275.

Авион је био стар шест година, а авио компаније Ер Азија, која је лидер у југоисточној Азији када се ради о нискотарифним компанијама, углавном лети на кратким рутама, од по неколико сати, повезујући велике градове у том региону.

Ово је други нестанак авиона у југоисточној Азији, пошто је у марту летелица авио компаније Малезија ерлајнс, са 239 људи, нестала на путу од Куала Лумпура ка Пекингу. И данас се не зна њена судбина.

Извор[уреди]