Пређи на садржај

Неслагање Windows Vista-е и Mozilla Firefox-а

Извор: Викиновости26. децембар 2006.


Фондација Мозила је 19. децембра издала нову верзију Firefox-а у којој је дио кода промјењен како би се избјегли неки проблеми које је овај прегледач имао у раду у новом Windows-у.

Ипак многи проблеми још нису ријешени и овај програм и даље има 20так познатих проблема (bugова) у раду sa Vista-om (од укупно 34 позната). Уз Firefox 2.0.0.1 долази напомена да овај програм и даље није компатибилан са новим Microsoft-овим производом. Међу проблемима који су још увек на листи издвојићемо да Firefox још увек не може да буде изабран као подразумевани интернет прегледач код Vista-е.

Мозила није прва са оваквим проблемом. Многе компаније које производе антивирус програме су се прије издавања Vista-е жалиле да им Microsoft не пружа довољно информација о новом оперативном систему потребних да би њигови антивирус програми исправно радили у новом Microsoft-овом чеду зато што и ова компаније жели да почне са производњом оваквом софтвера. Поред оваквих жалби многи су изразили скептичност према овом оперативном систему и начину на који га Microsoft представља.

Извор[уреди]