Нема доказа да је споран и тест из српског

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


18. јун 2013.
Србија -  (Beta) - Министар просвете Србије Жарко Обрадовић изјавио је у уторак да не постоје докази да је „проваљен“ и тест из српског језика, који је полаган у понедељак, а Управи криминалистичке полиције предати су сви докази и документација како би се утврдило ко је украо и проследио тестове из математике.

Обрадовић је новинарима у Скупштини Србије казао да ће данас бити штампани резервни тестови из математике који су у Заводу за вредновање квалитета васпитања и образовања.

„У вечерњим сатима нови тестови ће бити дистрибуирани школама, а читав процес дистрибуције до школских управа надзираће и полиција“, рекао је Обрадовић.

Ово је трећа школска година да ученици који су завршили осми разред полажу завршни испит као услов за упис у средње школе. Тест из српског језика, односно матерњег имали су јуче. Осми разред је завршило 70.385 ученика, а у средњим школама има мест за 80.859.

Ђаци за решавање тих тестова имају 120 минута. На тестовима је 75 одсто потпуно непознатих питања, док ће 25 одсто задатака бити делимично познато.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg