Пређи на садржај

Нема договора о спорном споменику

Извор: Викиновости


10. јануар 2013.
Бујановац/ Србија (Beta) - Представници Албанаца са југа Србије и шеф Координационог тела за Прешево, Бујановац и Медвеђу Зоран Станковић нису у четвртак увече постигли договор о спорном споменику припадницима ОВПБМ у центру Прешева.

После више од три сата састанка у канцеларији ОЕБС-а у Бујановцу, коме су присуствовали представници амбасада САД, Велике Британије и Европске уније, председник Партије за демократско деловање Риза Хаљими рекао је новинарима да нема ништа ново у вези са захтевом Владе Србије да тај споменик буде уклоњен.

Хаљими, једини представник Албанаца у Скупштини Србије, рекао је да ће разговори албанских политичара са представницима државе Србије бити настављени, али није прецизирао када. Упитан да ли су албански лидери добили препоруке од појединих амбасада да спорни споменик преместе, Хаљими је одговорио да таквог предлога није било.

Састанак Станковића и албанских лидера са југа Србије био је затворен за јавност. Станковић није желео да даје изјаве за медије. Премијер Србије Ивица Дачић најавио је раније да спорни споменик припадницима ОВПБМ који су погинули у сукобима са војском и полицијом мора да буде уклоњен до 17. јануара.

Извор[уреди]