Неки од познатих уметника бојкотују одећу Долче и Габана

Извор: Викиновости
Долче & Габана
Слика: TonyTheTiger .

17. март 2015.
Лос Анђелес/ Калифорнија (Beta-AP) - Неколико звезда придружило се бојкоту модне дизајнерске куће „Долче и Габана“ који је покренуо британски музичар Елтон Џон због њихових коментара о хомосексуалцима родитељима.

Италијански дизајнери Доменико Долче и Стефано Габана су у интервјуу за један италијански магазин критиковали коришћење вантелесне оплодње и сурогат мајки, називајући децу добијену тим путем „синтетичком“.

Певачица и глумица Кортни Лав, певач Рики Мартин, телевизијски водитељ Енди Коен и редитељ серије „Америчка хорор прича“ Рајан Марфи неки су од славних личности које ће подржати бојкот и престати да носе креације куће „Долче и Габана“.

Марфи је изјавио да не само да ће он престати да носи тај бренд него да неће дозволити ни да било ко од ликова у његовим серијама носи одећу те куће.

Мартин је осудио изјаве дизајнера чији су гласови, како је написао на Твитеру, превише моћни да би ширили такву мржњу. „Пробудите се, 2015. је“, написао је.

„Моје Д & Г мајице иду у канту - не желим да их било ко носи“, написала је тенисерка Мартина Навратилова на свом Твитер налогу.

Долче и Габана, обојица хомосексуалци, дуго су били у вези. Њихови модели се годинама виђају у филмовима и на телевизијским екранима, на црвеним теписима и доделу Оскара и других престижних награда у шоу бизнису.

Долче је за италијански модни часопис Панорама рекао да се сви људи роде „с једним оцем и једном мајком“.

„Због тога ме не можете убедити у децу која је рођена хемијским путем, синтетичку децу или у децу насталу изнајмљивањем материце, или избором сперме из каталога“, рекао је Долче.

Елтон Џон, који са својим партнером Дејвидом Фернишом има двоје деце од сурогат мајке, увредио се због те, како је рекао, „архаичне“ изјаве.

„Како вас није срамота да упућујете пуританске поруке за вештачку оплодњу, која омогућава људима пуним љубави, били они хетеро или хомосексуалци да остваре свој сан и постану родитељи“, рекао је Џон на свом профилу друштвене мреже Инстаграм.

„Ваша застарела размишљања су иста као и ваше застареле колекције. Нећу више никада да носим вашу одећу“, додао је музичар.

Извор[уреди]