На сајту ЕУ мапа Србије без Косова

Из Викивести
Иди на навигацију Иди на претрагу


Остале вести из Србије
Локација Србије

Мапа показује позицију Србије у свету и Европи.

Да би сте прочитали, уредили или написали неку вест из Србије посетите простор намењен овим вестима
Србија

5. март 2012.
Београд-  (Бета) - Портпарол Демократске странке Србије (ДСС) Петар Петковић изјавио је у понедељак да је на званичном сајту Европске уније, након што је Србија добила статус кандидата за чланство у ЕУ, објављена мапа Србије без Косова и Метохије.

„Оног тренутка када је добила статус кандидата, власт је окачила заставу Европске уније, а ЕУ се реванширала Србији тако што је на свом званичном сајту окачила мапу Србије без Косова, где су представљени статистички подаци умањени за простор Косова и Метохије“, рекао је Петковић на конференцији за новинаре.

Петковић је оценио да влада уместо што је истакла заставу ЕУ, требало да истакне заставу беле боје, јер, како је рекао „она најбоље сведочи да је политика 'Европа нема алтернативу' доживела крах и капитулацију“.

Он је казао да је статус кандидата Србији донео раздор и цепкање државе, и да је кандидатура „награда власти за признање Косова са звездицом“.

„Та звездица треба да посведочи како је власт у Србији била спремна да се одрекне дела сопствене територије зарад кандидатуре“, рекао је Петковић.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg


Википутовања Вики речник Вики књиге Вики цитати Вики изворник Вики врсте Википедија Вики остава Мета Вики
Википутовања Вики речник Викикњиге Викицитати Викиизворник Викиврсте Википедија Викиостава Мета Вики