Пређи на садржај

На Филолошком настављена блокада

Извор: Викиновости


18. октобар 2011.
Београд-  (Beta) - Блокада наставе на Филолошком факултету настављена је у уторак, а око 50 студената провело је ноћ у приземљу, док су академци које желе да долазе на предавања изразиле незадовољство због блокаде.

Блокада факултета која је почела у понедељак представља, како су рекли студенти репортеру агенције Бета, нови вид и наставак ранијих протеста уперених против министарства просвете због високих школарина и уписне политике, као и тешког положаја студената.

У зграду факултета се улази слободно, упис се одвија редовно, а студентска служба ради, док су по ходницима и испред учионица постављене барикаде од столица и клупа.

Чланица Пленума студената рекла је да студенти држе своја предавања, дебате и пројекције филмова, да се професори неометано крећу зградом, а да се студенти, осим физичким препрекама, мирним путем, вербално, спречавају да уђу у учионице.

Две студенткиње групе за српску књижевност и језик, које су желеле да остану анонимне, дошле су, међутим, у кабинет декана да изразе незадовољство због блокаде наставе, а захтеве колега оцениле као нереалне

Виши лектор за руски језик Вукосава Шапа Иветић рекла је да је у уторак сиренама прекинут час студената славистике са лектором из Русије. „Иако није било физичких претњих, речено нам је да наставу можемо да држимо у парку или негде другде“, казала је Вукосава Ђапа.

Деканка Александра Вранеш је поновила да студенти који блокирају наставу нису студенти Филолошког факултета и одбацила наводе да део професора подржава блокаду.

Извор

[уреди]