Пређи на садржај

На Дачићу и Тачију коначна одлука о нормализацији односа

Извор: Викиновости

19. јун 2013.
Брисел/ Белгија (Beta) - У Бриселу ће се у четвртак наставити преговори Београд-Приштина о полицији, правосуђу, амнестији и припремама за изборе у српским општинама на Косову, на основу којих ће бити установљена Заједница српских општина.

Рунда у среду је окончана без изјава чланова српског тима.

Коначну реч о примени Споразума о нормализацији односа Београд-Приштина тако би требало да дају премијери Ивица Дачић и Хашим Тачи који ће, као све указује, морати да одлуче о неким отвореним питањима, посебно о аспектима питањима амнестије и енергетике.

Договор Дачић-Тачи о плану примене Споразума о нормализацији односа Београд-Приштина је од пресудне важности за одлуку шефова дипломатија Европске уније, у уторак у Луксембургу, о утврђивању датума, односно бар о давању „зеленог светла“ за преговоре о пријему Србије у ЕУ, и одлуке о покретању преговора ЕУ о споразуму о придруживању с Косовом.

Дачић и Тачи ће сутра на радној вечери у Бриселу о томе разговарати и с високом представницом ЕУ Кетрин Ештон с циљем да се утврди план примене Споразума о нормализацији односа Београд-Приштина.

Извор[уреди]