Пређи на садржај

Најављена потпуна блокада Дунава код Новог Сада

Извор: Викиновости


1. октобар 2012.
Нови Сад/ Војводина (Beta) - Радници предузећа „Дунав група агрегати“ почели су у понедељак код Новог Сада потпуну блокаду речног саобраћаја на Дунаву.

Представник радника Новица Цветковић раније је најавио да ће радници усидрити брод поред самог Друмско-железничког моста, тако да не могу да пролазе ни путнички, ни туристички бродови.

Као разлог за радикализацију протеста навео је намеру власника предузећа Душана Боровице да им исплати само две заостале плате и још две пошто предузећу стигну паре за ненаплаћене радове.

Радници компаније „Дунав група агрегати“ од 25. септембра блокирају Дунав, јер им није исплаћено шест заосталих плата и доприноси за радни стаж и здравствено осигурање.

До данас су Дунавом могли да пролазе само туристички бродови, док је због блокаде узводно усидрено више десетина теретних бродова.

Нафтна индустрија Србије оценила је да блокада Дунава код Новог Сада може довести до прекида испорука евродизела домаћем тржишту јер су блокиране четири барже са 4.000 тона тог горива и неколико баржи које купци не могу да утоваре како би га испоручиле малопродајним мрежама.

Извор[уреди]