Наставља се паљење аутомобила у Берлину

Извор: Викиновости


30. август 2011.
Берлин-  (Beta) - У Берлину је и прошле ноћи настављена серија подметања пожара под аутомобиле, али је број уништених возила знатно смањен од када су пре недељу дана полицији у главном граду у помоћ пристигли и припадници савезне полиције.

Како су саопштиле власти, у уторак су први пут од када је пре неколико седмица почела серија подметања пожара ухапшене две осумњичене особе. Реч је о 27-годишњем младићу и 23-годишњој девојци који су ухапшени на лицу места под сумњом да су у четврти Пренцлауер Берг ноћас запалили аутомобил марке "BMW" и тешко оштетили два аутомобила паркирана у близини.

Од када берлинској полицији у проналажењу оних који подмећу пожаре помаже и савезна полиција, ноћу је на улицама главног града само на том задатку 650 полицајаца, а над најугроженијим деловима града круже хеликоптери.

Према наводима полиције, од почетка године је у Берлину било 156 пожара подметнутих испод аутомобила за које се оцењује да имају политичку позадину. При томе су тешко оштећена и 93 возила паркирана у непосредној близини од пожара.

Паљења аутомобила, за које власти у великом броју случајева сумњиче екстремно левичарске групације, било је и протеклих година у главном граду Немачке - 2009. године 400, а 2010. године 300.

Извор[уреди]