Пређи на садржај

Наставно веће огорчено студентима у штрајку

Извор: Викиновости


27. октобар 2011.
Београд-  (Beta) - Наставно-научно Веће Филолошког факултета Универзитета у Београду у четвртак увече је оптужило студенте који протестују тражећи смањење школарине и лакше услове уписа године да се служе насиљем и да спречавају већину студената да иду на наставу.

„У историји Филолошког факултета, од оснивања до данас, није забележено понашање са каквим се данас суочавамо - физичко блокирање слободног пролаза колегама студентима ради онемогућавања наставе и осталих активности“, каже се у саопштењу наставног већа поводом блокаде зграде тог факултета коју спроводе поједини студенти.

Према тврдњама Наставно-научно Веће Филолошког факултета, професори су огорчени због начина на који поједини студенти протестују.

„Највећа врлина слободног и аутономног Универзитета у Београду јесте да су професори делили судбину својих студената. Сада то не чинимо, огорчени због начина протестовања који се у потпуности коси са идејом дијалога. Своди се искључиво на насиље којим само једна мала група користи своје право да има став, док се огромној већини (ради се о хиљадама студената) то онемогућава“, упозорило је Наставно-научно веће тог факултета.

Наведено је да се студенти који протестују, блокирајући рад у згради факултета, служе „различитим облицима вербалне агресије и притисака на неистомишљенике“.

Извор[уреди]