Пређи на садржај

Настава на Филозофском факултету није могућа

Извор: Викиновости


3. новембар 2011.
Београд-  (Beta) - Управа Филозофског факултета у Београду саопштила је да није у могућности да спроведе одлуку о почетку редовне наставе након двонедељне блокаде, јер у тој намери наилази на „непремостиве тешкоће“.

„Упркос настојању Управе да спроведе одлуку о почетку рада са студентима основних студија у петак, констатујемо да то није могуће“, наводи се у саопштењу које је потписала деканка факултета Весна Димитријевић.

У саопштењу се додаје да су радници обезбеђења факултета постављени између првог и другог спрата факултета, а студенти и сви остали који учествују у блокади замољени су да напусте горње спратове, како би се просторије намењене за наставу припремиле за почетак рада.

„Радници обезбеђења имали су инструкције да са нападачима не улазе у физичке сукобе и они нису прибегавали ни самоодбрани чак и када су физички нападнути у више наврата. Они су гурани, шутирани, пљувани и дављени“, наводи се у саопштењу.

Указује се да је група која од 20. октобра блокира факултет „извршила својим насилним понашањем низ дисциплинских, прекршајних и кривичних дела“.

Са друге стране, Коалиција против дискриминације, коју чини више невладиних организација, указала је на насилно понашање обезбеђења на београдском Филозофском факултету према студентима који блокирају рад те високошколске установе.

Извор

[уреди]