Напредак у дијалогу доноси датум преговора

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


14. октобар 2011.
Београд-  (Beta) - Европски комесар за проширење Штефан Филе изјавио је у петак да ће Европска комисија препоручити датум за почетак приступних преговора са Србијом, чим буде постигнут значајан напредак у наставку дијалога са Приштином.

На конференцији за новинаре у Влади Србије, након седнице Савета за европске интеграције, Филе је рекао да је извештај Европске комисије Београду јасно ставио до знања да постоји само један приоритет, а то јер наставак дијалога и побољшање односа са Приштином.

Филе је оценио да је Европска комисија на тај начин била отворена и додао да сматра да је то побољшање могуће испунити и да није потребно да се чека неки нови извештај, већ да ће препорука о датуму почетка преговора бити донета чим тај напредак буде остварен.

Премијер Србије Мирко Цветковић који је председавао седницом Савета, изразио је задовољство због препоруке Европске комисије али и због тога што нема никаквих додатних услова осим наставка дијалога, што су услови на којима Србија већ ради и који су у потпуности у складу са њеним уставом.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg