НСП треба да се извини Београђанима

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


29. децембар 2011.
Београд-  (Beta) - Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изразио је у четвртак ујутру очекивање да ће се чланови Независног синдиката полиције (НСП) извинити Београђанима због саобраћајног колапса, насталог њиховим штрајком у понедељак.

„Очекујем да ће се извинити грађанима, пре свега Београђанима због штрајка.., јер испада да је полиција реметилачки фактор. То наравно није тачно“, рекао је Дачић за Радиотелевизију Пинк.

НСП је у понедељак штрајковао испред Владе Србије захтевајући побољшање материјалног положаја полицајаца и радника МУП-а, због чега су од поднева биле затворене важне саобраћајнице у Београду.

Тај синдикат је у среду увече прекинуо штрајк после потписивања протокола са Дачићем. Штрајк уз поштовање минимума процеса рада трајао је од 12. децембра.

Дачић је навео да је за седам милијарди увећан буџет МУП за следећу годину и да је то намењено повећању зарада полицајаца, али и да је за реализацију захтева синдиката требало је још седам, што је немогуће.

„Не постоји могућност да полиција не извршава своје задатке и то је задатак не само министра него и дирекције полиције. Не постоји могућност да неко добије задатак који је у интересу државе и да га не изврши. Полиција је стуб државе“, навео је министар.

Говорећи о коалицији Социјалистичке партије Србије (СПС) чији је председник, са Јединственом Србијом и Партијом уједињених пензионера Србије, Дачић је оценио да је та коалиција показала вредност и да би према последњем истраживању на изборима освојила 14,5 одсто гласова.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg