Мраз, лед, снег и жртве

Извор: Викиновости


9. фебруар 2012.
Европа -  (Beta-AFP) - Талас хладноће и веома ниске температуре и у среду држе оковане ледом и снегом већи део Европе, а међу страдалима нису само бескућници већ и људи који су се смрзли у својим домовима.

И у среду ујутру су неуобичајено ниске температуре забележене у источној и централној Европи, укључујући Русију, Румунију, Белорусију, Пољску и Украјину, са температурама нижим за неколико степени у односу на претходни дан.

У Букурешту је јутрос измерено минус 23 степена, док је уобичајена температура за румунску престоницу у ово доба године око минус четири степена.

У Кијеву је минус 22, мада се очекује да ће наредне ноћи температура пасти и до минус 31. У Украјини је до сада од хладноће умрло најмање 130 људи, док је око 700 људи хоспитализовано због промрзлина или повреда на леду, преноси Си-Ен-Ен. У Пољској је протекле ноћи од хладноће умрло петоро људи.

Градске власти Истанбула ангажовале су око 2.600 људи и више од 870 возила на чишћењу снега са улица и околних путева где је висина снега достигла 38 центиметара.

У Паризу је измерено минус пет степени, док је у Италији отказано више фудбалских утакмица прве лиге.

Извор[уреди]