Мотив хапшења Арсића је застрашивање Срба

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


22. април 2012.
Београд/ Србија (Beta) - Министар за Косово и Метохију Горан Богдановић оценио је да је мотив и циљ хапшења начелника Косовског округа Горана Арсића наставак политике застрашивања Срба на Косову.

„Крајње је време да реагују Еулекс и сви релевантни међународни фактори у покрајини како би престала безразложна малтретирања косвске полиције над Србима која су последњих месец и по дана учестала“, казао је Богдановић агенцији Бета.

Према његовој оцени, приблизавањем избора које Србија организује 6. маја интензивирају се тензије и насиље.

Косовска полиција потврдила је да је у суботу привела два мушкарца српске националности, за које је навела да су код групе младића у селу Старо Гацко код Липљана лобирали да изјађу на српске изборе.

„Сви треба да се запитамо какву поруку Приштина шаље хапсећи Арсића, угледног члана српске заједнице који је познат по залагању за помирење и суживот Срба и Алабанаца“, рекао је министар Богдановић.

Портпарол Полиције Косова Баки Кељани рекао је за агенцију Бета да су, према досадашњим сазнањима полиције, на фудбалско игралиште у селу Старо Грацко дошла два косовска Србина за које се сумња да су „претили становницима (села) да изађу на (српске) изборе“.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg