Мишчевић: У Бриселу размотрена важна питања

Извор: Викивести
Иди на навигацију Иди на претрагу
Седиште парламента ЕУ
Слика: Oscar Franzén.
Остале вести из Европске уније
Позиција Европске уније

Мапа показује позицију Европске уније на мапи света

Да би сте прочитали, уредили или написали неку вест из Европске уније посетите простор намењен овом вестима
Викивести:Европска унија

4. октобар 2013.
Брисел/ Белгија (Beta) - Српски тим је обавио велики посао за три дана упознавања у Европској комисији са „правном тековином“ ЕУ у области правде, слобода и безбедности, што је од посебне важности за правосуђе, унутрашње послове и друге институције Србије, изјавила је у петак у Бриселу Тања Мишчевић која ће предводити делегацију Србије у будућим преговорима са ЕУ о чланству.

Шеф преговарачке групе за поглавље 24, државни секретар у Министарству унутрашњих послова Србије Вања Вукић је изјавио да су током „скрининга“ размотрена сва питања која се тичу и тероризма , борбе против организованог криминала, сарадње у кривичним стварима, правосудне сарадње у грађанским предметима.

Вукић је истакао да је српска страна веома задовољна представљањем тих прописа ЕУ. Србија ће у децембру представити Европској комисији стање у својим прописима.

Чланови делегације Србије и званичници и невладине организације у Београду, који су преко видео - везе могли да прате „скрининг“ поглавља 24 будућих преговора, такође су добили објашњења о великом броју правних аката важних за будуће укључивање Србије у „шенгенски простор“ без граница унутар ЕУ, рекла је Тања Мишчевић.

Сада чланови српског тима и званичници и стручњаци у надлежним установама у Србији треба да се припреме да партнерима у Европској комисији о свим разматраним питањима дају одговоре на то колико је Србија одмакла у примени „правне тековине“ ЕУ у поглављу 24.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg


Википутовања Вики речник Вики књиге Вики цитати Вики изворник Вики врсте Википедија Вики остава Мета Вики
Википутовања Вики речник Викикњиге Викицитати Викиизворник Викиврсте Википедија Викиостава Мета Вики