Пређи на садржај

Михајловић: Проблем енергетике је за Тачија и Дачића

Извор: Викиновости


7. август 2013.
Србија -  (Beta) - Министарка енергетике Зорана Михајловић изјавила је у среду да питање енергетике још није решено у разговорима Београда и Приштине и додала да би о томе требало да разговарају двојица премијера.

Језеро Газиводе
Слика: Bobik.

„Тамо смо где смо били и пре неколико месеци“, рекла је Михајловић новинарима.

Према њеним речима, српска делегација је завршила 10. рунду разговора о енергетици и на сваком састанку је имала нове предлоге како да се проблеми реше.

„Наш интерес и циљ је да имамо једну компанију која ће дистрибуирати струју за север Косова. Проблем је језеро Газиводе“, казала је она и додала да то није питање само за једно министарство већ за Владу Србије и састанке премијера Ивице Дачића и Хашима Тачија.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин изјавио је у уторак да Београд и Приштина нису приближили ставове око језера Газиводе јер „Приштина полази од претпоставке да све њима припада, што Београд не може и неће прихватити“.

Вода из вештачког језера Газоводе, чија се једна трећина налази на територији Новог Пазара, а две трећине на северу Косова, користи се и за расхлађивање Термоелектране „Обилић“.

Извор[уреди]