Министарка обишла повређене кошаркаше

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


8. март 2010.
Крагујевац/ Србија

Министарка омладине и спорта у Влади Србије Снежана Самарџић Марковић, представници Града Крагујевца-председник Скупштине Саша Миленић, члан Градског већа Бранко Крсмановић и помоћник градоначелника за спорт Јован Павловић Бојаџић и делегација кошаркашког Савеза Србије предвођена председником Стеваном Капичићем посетили су данас, у Клиничком центру у Крагујевцу, повређене кошаркаше КК Нови Сад.

Они су ноћас, око 45 минута иза поноћи, на ауто путу Ниш-Београд, код Марковца доживели саобраћајну несрећу када је комби, којих их је превозио са утакмице у Крушевцу, великом брзином ударио у приклоицу камиона која се истом траком кретала у смеру ка Београду. Том приликом осморица играча и тренер, који је и управљао комбијем, су повређени и пребачени у КЦ у Крагујевац. Према речима доц. др Радивоја Николића директора Центра за неурохирургију шесторица кошаркаша задобили су лакше повреде док су тешке повреде главе и мозга задобили тренер Немања Даниловић и играч Ненад Гроздановић. Гроздановић је током ноћи оперисан и као и Даниловић налази се у коми, на апаратима за дисање. Обојица су хоспитализована у Центру за интензивну негу и како је рекао др Николић њихово стање је тешко и деликатно, тако да је рано давати било какве прогнозе.

Министрака омладине и спорта Снежана Самарџић Марковић разговарала је са четворицом кошаркаша који су смештени у Ургентном центру, затим са двојицом који се налазе на Одељењу ортопедиије и на крају је обишла и најтеже повређене - Даниловића и Гроздановића. Она је рекла да се кошаркаши КК Нови Сад не сећају несреће, да су задовољни болничким третманом и да су забринути за здравствено стање својих тешко повређених колега. Момци са лакшим повредама полако се опоравља, ускоро ће бити пуштени на кућно лечење а ја верујем и да ће двојица тешко повређених кошаркаша опоравити и да ће све бити добро. Влада Србије и министарство омладине и спорта ће наставити да активно прати све што се даље буде дешавало са повређеним кошаркашима јер желимо да се сачувају млади животи и да оваквих ситуација буде што мање, рекла је министарка. Она се захвалила Клиничком центру Крагујевац, на како је рекла, брзој и стручној реакцији, додавши да повређени кошаркаши овде имају апсолутно адекватну бригу.

Извор[уреди]