Милица Мандић у финалу ОИ

Извор: Викиновости


11. август 2012.
Лондон/ Велика Британија (Beta) - Српска теквондо репрезентативка Милица Мандић рекла је да је била сигурна у себе у полуфиналном мечу против Рускиње Анастазије Баришњикове, као и да очекује да ће успети да контролише емоције у финалу Олимпијских игара у Лондону.

Баришњикова је тражила челенџ за четири поена при резултату 0:0, али су судије то одбациле, а Мандићева је јако брзо направила серију и повела са 5:0 у полуфиналу категорије од 67 килограма.

„Био је то (челенџ) јако неизвестан моменат. Сам је почетак борбе, у првих 10 секунди да се стекне толика разлика против тако добре противнице. Од ње сам изгубила на Европском првенству, тако да ми је борба била још напетија. После тога сам била сигурна у себе, и нисам желела да јој дам било какав поен, да направи било какаву акцију“, рекла је Мандићева после тријумфа 11:3.

После првих 5:0 било је и 9:0, а Мандићева ни у једном тренутку није губила присуство духа. Она је казала да су јој емоције под контролом.

„Нисам помислила да је готово (при 9:0), јер мој тренер каже да није готово док судија не каже 'крај'...'Фала Богу, нисам еуфорична као што је то било у квалификацијама. Морам још мало да се смирим и биће у реду за финале“, рекла је Милица Мандић.

Противница у финалу биће актуелна светска и европска првакиња, Ан Каролин Граф.

„Добра је, садашња је светска и европска првакиња, али видећемо. Направићемо тактику за њу“, казала је српска репрезентативка.

На примедбу новинара да је и Графова агресивна, а да је Мандићева претходне две борбе добила на контре и да ће јој можда њен стил одговарати, 21-годишња Београђанка се широко осмехнула и рекла: „мора тако да буде“.

Када се Милица Мандић после меча појавила у микс зони, неколицина српских извештача је почела да јој аплаудира, а аплаузу су се прикључили и страни новинари, а затим и особље хале, после чега је дошло до грљења и честитања, а српска теквондока је стискала песницу у знак тријумфа.

Финале је на програму од 23:15.

Izvor[уреди]