Међусобне претње

Извор: Викиновости


21. новембар 2011.
Техеран-  (Beta-AFP) - Командант ваздухопловних снага иранских Чувара револуције, генерал Амир Али Хаџизадех, изразио је наду да ће Израел напасти Иран, пошто ће Техеран у том случају ту земљу „послати на сметлиште историје“.

„Једна од наших највећих нада је да ће се одлучити на такву акцију, пошто одавно постоји прикупљена енергија коју ћемо, надамо се, искористити како бисмо непријатеље ислама послали на сметлиште историје“, казао је Хаџизадех о претњама израелског напада на иранска нуклеарна постројења.

Последњих седмица, израелски званичници претили су нападом на иранска нуклеарна постројења. Иран је упозорио Израел, али и САД, да ће та земља у случају напада одговорити нападом на Израел и америчке интересе у региону.

Израелски министар одбране Ехуд Барак позвао је у недељу на предузимање корака против Ирана како та земља не би направила нуклеарно оружје и оценио да је „дошло време“. Барак, ипак, није желео да директно каже да ли ће његова земља напасти Иран. „Не мислим да је то тема за јавну расправу“, казао је.

Извор[уреди]