Међусобне оптужбе студентских организација

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


3. новембар 2011.
Нови Сад/ Србија (Beta) - Савез студената Универзитета у Новом Саду и студенти окупљени око Пленума разменили су путем саопштења оштре међусобне оптужбе за „политизацију“ универзитета.

Савез студената је у саопштењу подржао захтеве студената окупљених око Пленума који се тичу решавања проблема приликом уписа и рангирања, непостојања апсолвентског статуса и рокова, висине школарина и осталих трошкова током студирања.

Тај савез је, међутим, оштро осудио „нелегитимно и незаконито окупљање такозваног пленума“. Оптужили су присталице Пленума да вређају и псују професоре и студенте, угрожавају процес наставе и да износе клевете на рачун студентских представника које оптужују за странчарење и за корупцију.

Тај савез је оптужио и поједине професора да неосновано називају студенте фашистима и неонацистима на предавањима, али није навео о којим је професорима реч. Савез студената позвао је Етички одбор Универзитета у Новом Саду да реагује тим поводом и „адекватно санкционише такво понашање“.

Присталице Пленума су у саопштењу оптужили присталице студенстких парламената, чији је члан и савез студената, да врше хајку против студената, као и да им у томе помажу екстремни десничари. Присталице Пленума навели су да су добијали и физичке претње од присталица студентског парламента.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg