Мешовите патроле на граници са Македонијом

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


Гранична полиција
Слика: Srđan Popović.

22. јун 2015.
Сегедин/ Мађарска (Beta) - Од следеће недеље заједничке мобилне патроле српске, мађарске и аустријске полиције патролираће дуж границе Србије и Македоније, договорили су данас директори српске и мађарске полиције Милорад Вељовић и Карољ Пап у Сегедину.

„На граници Србије са Македонијом, већ од понедељка, са српским полицајцима биће присутно и 20 колега из Мађарске са четири возила са најновијим термовизијским камерама“, прецизирао је Вељовић после састанка са мађарским колегом Папом, а саопштио МУП Србије.

Према његовим речима, на граници са Македонијом и Бугарском свакодневно око 1.000 људи жели да уђе на територију Србије, а даље преко Мађарске у друге земље ЕУ.

„То је изузетно озбиљан проблем и већ од понедељка ће наше екипе заједнички деловати на том подручју са колегама из Аустрије, а вероватно и из Немачке“, додао је Вељовић.

Вељовић и Пап констатовали су да ирегуларни мигранти нису проблем само Србије и Мађарске, већ читаве Европе.

Састанак директора полиција двеју земаља иницирали су ресорни министри, а циљ је, како је објаснио Вељовић, да се упути јасна порука јавности Србије и Мађарске и шире да српска и мађарска полиција овај проблем озбиљно схватају и предузимају мере како би га свеле на разуман ниво.

Вељовић је, истакавши висок ниво сарадње двеју полиција, навео да је на састанку било речи ио формирању заједничких тимова за борбу против криминала, у којима ће поред мађарских, немачких и аустријских, бити и српски полицајци.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg