Менсон се није појавио на саслушању

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


11. април 2012.
Конкорн/ Калифорнија (Beta-AP) - Времешни масовни убица Чарлс Менсон није се у среду појавио на 12-ом и највероватније последњем саслушању за његово условно ослобођање из затвора у Калифорнији.

Менсон (77) рекао је да није планирао да присуствује саслушању, иако би то могла да буде његова последња прилика да моли за слободу.

Према садашњем америчком закону, затвореницима може да буде онемогућено да у наредних 15 година од последњег захтева, поднесу нови захтев за условно пуштање на слободу.

У том случају, Менсон би имао 92 године када би му поново било дозвољено да тражи да га пусте из затвора.

Адвокат ДеЏон Рамон Луис, који је по службеној дужности одређен да заступа Менсона, рекао је да је његов клијент одбио да се види с њим.

Менсон је 1972, заједно са још четири члана своје „духовне породице“, осуђен на доживотни затвор после једног од најгнуснијих масовних убиства у америчкој историји, када су 1969. убијени глумица Шерон Тејт, супруга редитеља Романа Поланског, и још шест особа.

Шерон Тејт (26) је у тренутку убиства била у осмом месецу трудноће, и избодена је ножем док је молила нападача, и то жену из Менсонове банде, да јој не убије бебу.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg