Медији у Србији осули паљбу по селектору Михајловићу

Извор: Викиновости

22. март 2013.
Србија -  (Бета) - Електронски медији у Србији различито су реаговали на пораз фудбалске репрезентације од Хрватске са 2:0, а оцене су се кретале од мирних да је противник био бољи, до оштрих, а неколико медија тражи оставку селектора.

У електронском издању дневник „Блиц“ је у наслову оценио да је игра Србије у Загребу била „тужна“, док се у извештају наводи да се „меч године“ и „прижељкивани `повратак отписаних`“ „напрасно претворио у хватање за главу српских љубитеља фудбала“.

Вечерње новости у извештају са утакмице на свом сајту пишу у наслову: „Михајловућу, одлази!“.

„Нема разлога да Хрвати... звижде Михајловићу. Частио их је да боље није могао, купио им је карту за Бразил! Српски селектор је извео... комбиновани државни тим! Најјачи сигурно није. Као да је насумично, из шешира, бирао првих 11, а Хрватима је само мало времена било потребно да дођу себи од збуњености због таквог дара па да почисте репрезентацију Србије са терена - 2:0“, пишу Новости.

Спортски сајт Спортал је уз оштар извештај објавио уреднички коментар под насловом „Може ли неко да каже доста људима који су нам упропастили фудбал?“

„Некад смо били `европски Бразилци`, код Илије Петковића умели смо да будемо велики фудбалски ратници, код Радомира Антића некад и прави уметници, тим који гази и игра за уживање. A данас смо нула! Велика нула! Дотакли смо дно“, пише у коментару.

Спортски сајт Спортске је под насловом „Недорасла Србија, поклон Хрватима“ објавио текст у коме се оцењује да су „орлови“ ривалу „поклонили“ победу, а исту оцену изнео је и најстарији домаћи спортски сајт Спортска централа.

Моцартспорт је извештај са утакмице насловио са „Михајловићу, забављај се негде другде!“

„Данас сви играју фудбал. Осим Србије! Изабраници Синише Михајловића сервирали су навијачима још једну горку пилулу изгубивши од Хрватске на Максимиру са... на чему добрим делом могу да `захвале` и нашем селектору, који је, да ли због терања ината целом народу или чега већ, на терен извео комбинован састав, ни изблиза способан да се носи са `коцкастима`“, пише у извештају тог сајта.

У електронском издању Курира наводи се да је Србија била „срамотно лоша“.

Нешто блажи у речима били су други медији.

Портал Мондо оценио је да „фудбалери, предвођени селектором, као да су више мислили о неким другим стварима него о игри“. Б92 је под насловом „Србија се победила на Максимиру“ оценио „да се неочекивана поставка Михајловића обила о главу орловима“.

Традиционално одмерена Политика оценила је да је Србија заслужено изгубила, а извештач тог листа се запитао да ли је „коректно“ да селектор и даље „замајава“ јавност.

Извор[уреди]