Мајкл Џексон умро од смртоносне количине пропофила

Извор: ВикиновостиЗвезда Мајкла Џексона
Звезда Мајкла Џексона

24. август 2009.

Лос Анђелес / САД (Лос Анђелес тајмс) Истражитељи савезне државе Лос Анђелес потврдили су проналазак доказа којим се потврђује да је Мајкл Џексон умро од предозирања анестетиком. Обелодањене поједине информације судске истраге.

Када је 25. јуна објављена вест о смрти једног од најуспешнијег поп певача кренуле су многобројне претпоставке како је преминуо Мајкл Џексон. Од самог почетка сумњало се да је у изненадну смрт умешан и лични доктор певача. То је данас и потврђено.

После токсиколошких прегледа и чак две засебне обдукције, званичници Лос Анђелеса су изјавили да је Мајкл Џексон умро од превелике дозе анестетика пропофила познатији као диприван.

Полиција ЛА изјавила је да је испитивајући личног лекара Конрада Мареја дошла до закључка да је певач пред смрт боловао од шестонедељне несанице. Због тога је сваке вечери давао Мајклу 50 милиграма пропофила.

Према судском записнику, лекар је изјавио да је сумњао да Џексон постаје овисник анестетика те је његову дозу преполовио. Да би ефекат остао исти уз 25 милиграма пропофила додао је и два друга лека лоразепам и мидазолам. Два дана пред смрт певача, Мареј је изјавио да је потпуно укинуо пропофил.

На дан када је Џексон преминуо, лекар је признао да је покушао да изазове поспаност Мајкла. Како није успео убризгао је певачу ињекцију лоразепама након чега је Мајкл Џексон убрзо упао у дубоку кому.

Извор[уреди]