Пређи на садржај

Манипулације Станојевића и Крстајића

Извор: Викиновости


18. јануар 2012.
Београд-  (Beta) - Председник фудбалског клуба Партизан Драган Ђурић оценио је у среду да бивши тренер Александар Станојевић и спортски директор Младен Крстајић желе обманама и манипулацијама да изврше пуч у клубу.

„Треба рећи отворено да се ради о класичном покушају пуча, насилног и противзаконитог преотимања власти од органа овлашћених по Статуту да руководе клубом. У том покушају користе се најпрљавија средства која постоје. Безочно се лаже и манипулише јавношћу и навијачима“, рекао је Ђурић у интервјуу за Интернет страницу Партизана.

Он је на тај начин одговорио на оптужбе које су протеклих дана у јавност изнели бивши тренер Станојевић и спортски директор Крстајић. Станојевић је у уторак одржао конференцију за медије на којој је оптужио Ђурића и управу клуба да су радили против интереса Партизана.

„И ми у управи смо запрепашћени бруталношћу у којом појединци покушавају да уруше клуб. Усред једног од најуспешнијих периода у историји клуба доживели смо нападе, увреде и омаловажавања каквима никада ниједна управа није била изложена“, казао је председник Партизана.

Он тврди да Станојевић и Крстајић својим поступцима и наступима у јавности желе да преузму власт у клубу.

B92 - Ђурић наводи да је у питању смишљења тактика како би се избегла сопствена одговорност и сачувају астрономска примања.

„Стално су постављали питање о парама. То је најпопуларније питање када неко жели да манипулише навијачима, јавношћу. Замислите, то питање постављају они у чијим се џеповима налази добар део тих пара. Па, Крстајић је за две године у Партизану као играч примио нето 792.775 евра, што за клуб представља бруто трошак од преко милион евра, један је од најплаћенијих играча у историји клуба. Станојевићу смо од јула месеца прошле године повећали уговорну накнаду на приближно 16.000 евра месечно, оносно 20.000 бруто.То је цена њихове љубави према црно-белим бојама у коју се куну сваки дан”, рекао је између осталог Ђурић и поручио да једва чека Скупштину клуба јер је уверен да од садашњег Управног одбора нема бољег.

Извор[уреди]