Македонски и косовски Тачи на истој линији

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


Остале вести из Македоније
Локација Републике Македоније

Мапа показује позицију Републике Македоније у свету и Европи.

19. март 2012.
Скопље-  (Бета) - Два Тачија, македонски и косовски, на истој су линији јер подржавају Велику Албанију, оцењује скопски лист Дневник, наводећи да је лидер Демократске партије Албанаца Мендух Тачи подржао став косовског премијера Хашима Тачија да би за Албанце било најбоље да живе у истој држави.

Тиме, како наводи Дневник, не само косовски, већ и локални (македонски) политичари подривају позиције Македоније.

Лидер опозиционе македонске странке која окупља етничке Албанце - Мендух Тачи је своје ставове изнео у интервјуу албанској телевизији „Ора вести“, пише Дневник и преноси да је рекао како су Македонци фашизоидно расположени према Алнацима, више него пре 20 година и како ће се владајућа коалиција (у Македонији) распасти после мајског самита НАТО у Чикагу.

„Македонија је вештачка земља, држава експеримент“, рекао је Мендух Тачи за албанску ТВ, преноси Дневник додајући да он тврди да у Македонији презиру албанске политичаре и да је Охридски оквирни споразум за ДПА мртав.

Мендух Тачи навео је и три разлога за превремене парламентарне изборе у Македонији, а то су, преноси Дневник, блокада интеграционих процеса, етничка напетост и екстремно осиромашење грађана.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg