Пређи на садржај

Македонија: Пронађен већи део оружја однетог из карауле

Извор: Викиновости
Оружје (архива)
Слика: Vitaly V. Kuzmin.
Остале вести из Македоније
Локација Републике Македоније

Мапа показује позицију Републике Македоније у свету и Европи.

27. април 2015.
Скопље-  (Beta) - Македонска полиција пронашла је на северу Македоније већи део оружја који је 21. априла група наоружаних људи у униформама са ознакама УЧК однела из полицијске карауле код села Гошинце, изјавила је у понедељак министарка унутрашњих послова Македоније Гордана Јанкуловска.

Према њеним речима, оружје је пронађено у недељу, приликом претреса у селима Брест и Брњарци. Реч је о селима на северу Македоније у близини границе са Косовом, али и Куманова, као и општине Прешево.

Како преносе македонски медији, полиција је саопштила да постоји сумња да је једна од особа код које је пронађена већа количина оружја учествовала у нападу на караулу 21. априла.

„Приликом претреса (објекта у власништву) ОС (55) за кога се сумња да је био део групе која је напала караулу пронађене су и привремено одузете две аутоматске пушке и муниција, две снајперске пушке и муниција, десети пиштоља у муниција, футрола за пиштољ , униформа УЧК, радиовеза и други предмети“, рекла је Јанкуловска.

Она је навела да је анализом и оружја и серијских бројева утврђено да се ради о делу оружја које је узето приликом напада на полицијску караулу Гошинце, као и да има индиција да су у нападу учествовале још неке особе из овог краја.

Министарка је потврдила и да досадашња оперативна сазнања указују да је у напад на караулу у селу Гошинце умешан и „командант НАТО“ - Мирсад Ндрецај, који је у недељу на Фејсбук профилу објавио да преузима одговорност за то кривично дело.

Извор[уреди]