Магна очекује опоравак Опела

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагуОпел Антара
Продаја Опела

Отава/ Канада (Бета/Аутоблог)У компанији “Магна“ очекују да се немачки “Опел“, чији већински део је та компанија купила заједно са руском “Збергбанком“, опорави у року од три године.

Председник управног одбора канадске компаније “Магна интернешенал“ Френк Стронак изјавио је у Отави да очекује да ће "Опел" за четири године почети да доноси профит и да ће проширити тржиште на Русију и остале делове света. “Магна“ је највећи канадски произвођач аутомобилских делова, који запошљава 74.000 људи у 25 земаља.

Та компанија је током викенда, уз помоћ руске “Збергбанке“ и подршку немачке владе, купила контролни пакет акција "Опела" од његовог власника, америчког аутомобилског гиганта “Џенерал моторса“, који ће сачувати 35 одсто акција, колико ће добити и руска банка, док ће “Магни“ припасти 20 одсто.

Осталих 10 одсто акција припадају радницима “Опела“.

Стронак је рекао да није убеђен да ће неке од европских “Опелових“ фабрика бити пребачене у Канаду, наводећи да је камен спотицања споразум са “Џенерал моторсом“ да не продаје “Опелове“ аутомобиле у САД.

Стронак је прошле недеље рекао да жели да прави “опеле“ у Канади и мада је ту жељу поновио данас, он је као меру од суштинског значаја предложио прилагођавање огромном америчком тржишту, пре него што компанија одлучи да ту жељу спроведе у реалност.

Извор[уреди]