МУП: Поплаве и прекиди електро-мреже на западу Србије

Извор: Викиновости
Крупањ 2014.
Слика: Zoran Dobrin.

6. март 2015.
Крупањ/ Лозница (Beta) - Министарство унутрашњих послова је у четвртак увече саопштило да углавном на западу Србије већ имасте од поплава изазваних јаком кишом која пада од среде увече.

У саопштењу је наведено да Крупањ нема струје и да екипе Електродистрибуције раде на уклањању квара. Код Шабачке Каменице се поток Козарица излио у 15-20 дворишта где су грађани објекте заштитили џаковима с песком. На делу пута Шабац-Завлака саобраћај је прекинут због оштећења моста.

Код Бање Бадањ се излила река Церница и поплавила тридесет објеката, а ватрогасци-спасиоци су евакуисали два лица. У околини Владимираца, у селу Бељин, излили су се река Вукодраж и потоци Власеница и Муратовац, а поплављена су четири објекта. На територији Бајине Баште, Ужица, Чајетине, Ариља и Пријепоља прекинуто је снабдевања електичном енергијом.

Прекинут је и далековод Мали Зворник-Ваљево. Без струје су потрошачи у Лозници, општини Љубовија и у Крупњу. Екипе Електродистрибуције су на терену.

Министарство је истакло да су припадници његовог Сектора за ванредне ситуације, заједно са другим надлежним службама, ангажовани у подручјима захваћеним обилним падавинама, да прате стање и да су спремни да реагују брзо и ефикасно.

Извор[уреди]