МОК: После ОИ одлука о афери с улазницама

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


21. јул 2012.
Лондон/ Велика Британија (Бета-АП) - Међународни олимпијски комитет (МОК) неће предузети никаве дисциплинске мере против званичника који су оптужени за нелегалну продају улазница за Олимпијске игре у Лондону, док се Игре не заврше.

МОК је у јуну отворио истрагу, након што је британски лист „Шандеј Тајмс“ (Sunday Times) известио да су неки званичници око 50 националних олимпијских комитета и овлашћени агенти за продају карата нудили улазнице за ОИ на црном тржишту.

Лист је доказе до којих је дошао предао МОК-у, који их и даље разматра.

МОК је имао на располагању меру да осумњичене званичнике привремено суспендује и забрани им присуство Играма у Лондону. Међутим, портпарол Марк Адамс изјавио је да је Извршни одбор МОК-а данас одлучио да то не чини јер нису обављена сва саслушања у вези са случајем.

„Не можемо да изричемо привремене мере а да предходно не пружимо свима шансу да кажу шта имају“, рекао је Адамс и поручио да ће то потрајати.

Међу агентима из 50 земаља које је „Сандеј Тајмс“ оптужио за нелегалну продају карата налазе се и они који контролишу улазнице у Србији, а оптужени су и челници из САД, Кине и Литваније.

Генерални секретар Олимпијског комитета Србије Ђорђе Вишацки изјавио је у јуну, када су се оптужбе појавиле, да не постоји основ да та организација буде кажњена, јер она не продаје улазнице.

Такође, београдска агенција „Биг блу“, званични дистрибутер улазница за Олимпијске игре у Лондону, одбацила је тада оптужбе британских новинара о продаји карата на црном тржишту, оценивши их злонамерним и исконструисаним.

Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg