ММФ у посети Фиат аутомобили Србија

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


16. фебруар 2010.
Крагујевац-  Чланови радне групе за реализацију пројекта Корман поља, коју су предводили потпредседник Владе и министар економије и регионалног развоја Млађан Динкић и градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић, са делегацијом Мисије монетарног фонда посетили су данас погоне Фиат аутомобила Србија и са руководством те компаније разговарали о реализацији планова и будућности фабрике.

Оно што је важно то је да ће ова фабрика извозом остваривати приход од милијарду и по евра, а наша је жеља да са ММФ - ом попричамо како да побољшамо конкурентност српског извоза уопште, истакао је том приликом Млађан Динкић. Пример Фиата је један од правих начина за то и због тога смо и довели мисију ММФ у Крагујевац, како бисмо им показали да и Србија има одговарајуће извозне потенцијале. Раст извоза у будућности могућ је само довођењем страних инвеститора, попут Фиата, уз одговарајуће повластице које ће држава обезбедити.

Ово је, према Динкићевим речима и прилика да ММФ - у покажемо шта радимо на реструктуирању наше привреде и шта Влада Србије чини на привлачењу страних инвеститора, ради повећања српског извоза.

Иначе, како се данас чуло, у погонима Фиат аутомобила Србија започети су радови у Лакирници, стижу нове униформе, а 1000 радника је примљено у нову компанију ФАС и сада живе од свог рада а не од субвенција државе. Према речима Ђовани Де Филиписа председника Управног одбора предстоји уговарање послова на реконструкцији фабрике, у шта ће бити уложено 150 милиона евра, а креће и набавка нове опреме која треба да се инсталира, тако да су припреме за производњу новог модела у пуном јеку.

Извор[уреди]