Пређи на садржај

Лос Анђелес: Џексонова комеморација 1.4 милиона долара

Извор: Викиновости31. јул 2009.

Лос Анђелес / САД (Мондо) Лос Анђелес нашао се на мети критика јер је за комеморацију Мајкла Џексона потрошио 1,4 милиона долара. У току је прикупљање доказа за кривичне пријаве.

Званичник Канцеларије адвоката Лос Анђелеса Кармен Трутанич потврдио је информацију да је у току истрага истрага због „кривичних аспеката“ финансирања церемоније опроштаја од Мајкла Џексона. Он је у градској Скупштини рекао да се прикупљају подаци и испитују сведоци око комеморације која „отвара многа грађанска и кривична питања“

Град Лос Анђелес нашао се на мети осуде због трошења огромне суме новца у сувишне или луксузне сврхе током церемоније у Стејплс центру. Примера ради, само сендвичи за 1.400 полицајаца који су обезбеђивали улице коштали су скоро 50.000 долара, јер су наручени из ресторана који је удањен 112 километара од Лос Анђелеса.

Комеморација је град, који је у дуговима од 530 милиона, коштала 1.4 милиона долара. Град је чак на својој Интернет страници поставио оглас у којем се од грађана траже донације за испомоћ при финансирању сахране.

"Град не би требало да плаћа за догађај који је, у суштини, личне природе", изјавио је Трутанич.

Извор[уреди]