Пређи на садржај

Литванија: Извинили се због погрешне химне

Извор: Викиновости

31. јул 2013.
Каунас/ Литванија (Beta-AP) - Фудбалски савез Литваније извинио се у среду Фудбалском савезу Србије (ФСС) због интонирања погрешне химне уочи почетка полуфинале утакмице омладинских репрезентација Србије и Португалије на Европском првенству у Литванији.

Уочи почетка полуфиналне утакмице у Алитусу између Србије и Португалије, 29. јула, уместо химне Боже правде интонирана је химна Хеј, Словени.

У саопштењу на сајту ФСС-а наводи се да је председник ФС Литваније Јулијус Кведарас упутио писмо извињења председнику ФСС Томиславу Караџићу у коме изражава наду да та грешка неће бацити сенку на напоре домаћина да добро организују турнир.

„ФС Литваније се искрено извињава репрезентацији и целој српској фудбалској породици због интонирања погрешне химне уочи полуфиналне утакмице у Алитусу. Оркестар који је био унајмљен није стигао на планирану пробу, па особље из организације није било свесно да ће интонирати погрешну химну“, наводи се у саопштењу.

„Надамо се да ова грешка неће бацити сенку на сјајан учинак омладинске репрезентације Србије, која је доспела до финала турнира, као и на напор који је учињен да овај турнир буде пријатан за све учеснике“, додаје се.

Омладинска репрезентација Србије у четвртак од 20.45 у Маријампољу игра против Француске у финалу Европског првенства.

Извор[уреди]