Листа мртвих славних личности који највише зарађују

Извор: Викиновости


25. октобар 2011.
Њујорк-  (Beta-AFP) - Неке славне личности чак и после своје смрти настављају да зарађују, па су тако Мајкл Џексон, Елвис Пресли и Мерилин Монро три преминула уметника који су највише зарадили последњих годину дана према рангирању часописа Форбс објављеном данас.

У периоду између октобра 2010. и октобра 2011. Мајкл Џексон је зарадио 170 милиона долара, далеко испред Елвиса Преслија (55 милиона долара) и Мерилин Монро (27 милиона), наводи Форбс.

Да би се нека од „славних мртвих особа“ уопште нашла на овој листи потребно је да је зарадила најмање шест милиона долара у последњих дванаест месеци.

Глумица Елизабет Тејлор, која је умрла 23. марта, ушла је на ту листу на петом месту (12 милиона долара) које дели са Џоном Леноном, а налази се иза цртача стрипа „Пинатс“ (Peanuts) Чарлса Шулца (25 милиона долара).

Приходи углавном стижу од ауторских права или лиценцирања фотографија. За Елизабет Тејлор добит је највише од њеног парфема „White Diamonds“.

Интернационална циркуска трупа Сирк де Солеј (Cirque du Soleil) је такође допринела да се попуни наслеђе преминулих славних уметника према Форбсу (www.forbes.com/deadcelebs). Њихова представа „Вива Елвис“ допринела је да тај уметник сачува друго место на листи. Новац од те трупе такође су зарадили Џон Ленон и Џорџ Харисон (13. на списку са шест милиона долара добити).

Прошле године су Мајкл Џексон и Елвис Пресли већ били на врху листе, а иза њих је био писац „Господара прстенова“ Џон Толкин.

Извор[уреди]