Либији одобрено више стотина улазница за Олимпијаду

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


15. јун 2011.
Лондон-  (Beta-AFP) - Организатори Олимпијских игара у Лондону 2012. одобрили су за Либију „неколико стотина улазница“ за присуствовање тој манифестацији, пише у среду Дејли Телеграф.

Либијски олимпијски комитет, на чијем је челу син Моамера Гадафија Мохамед Гадафи, преузео је карте, иако либијски лидер неће моћи да присуствује такмичењима јер му је забрањен излазак из земље, прецизира британски лист.

„Либијски олимпијски комитет, а не појединац, добио је неколико стотина улазница, и имаће обавезу да их подели спортским организацијама или спортистима своје земље“, рекао је за тај лист портпарол Комитета за организацију олимписких игара у Лондону 2012. године.

Милиони Британаца били су разочарани прошле недеље пошто нису могли да купе карте за ОИ. „Запањујућа је чињеница да је нацоналним тимовима омогућено да позову своје шефове држава, у овом случају Гадафија, којег ми очајнички покушавамо да уклонимо бомбардовањем, а који би могао да покуша да поремети одржавање игара“, рекао је један извор из владе.

Карте за ОИ понуђене су и Зимбабвеу и Мјанмару, који су такође на оштром удару критика међународне заједнице због репресивног режима, додаје лист.

Извор[уреди]


Bookmark-new.svg