Лажна вест о хапшењу Младића у Босни

Извор: ВикиновостиРатко Младић: Генерал и бивши командант Војске Републике Српске

16. јун 2009.


Мостар / Босна и Херцеговина (РТС / Пинком инфо) БХ Интернет дневник Пинком инфо из Мостара објавио је вест о хапшењу Ратка Младића. Информација о притвору објављена је пред сам почетак састанка министра Европске уније на којем се између осталог говорило и о сарадљи Србије са Хашким трибуналом за ратне злочине на простору бивше Југославије. Председник Националног комитета за сарадњу са Хашким трибуналом, Расим Љајић демантовао је вести.

Мостарски информативни портал, позивајући се на београдске медије, објавио је вест да је ухапшен Ратко Младић, генерал и бивши командант Војске Републике Српске. Према њима Младић је лишен слободе на неутралној територији и спроведен је у Тузлу одакле би требало да буде пребачен до хагшког затвора у Схевенингену.

Ову вест демантовао је Расим Љајић, председник Националног комитета за сарадњу са Хашким трибуналом, рекавши том приликом да су наводи појединих босанских медија неистинити. У интервју за Национални дневник РТВ Пинка, он је навео да Ратко Младић још није лоциран и додао да се нада да ће до краја године завршити у хашком затвору.

Иако се Пинком инфо позива не неименоване медије из Београда, у Србији нису регистровани случаји да је било која медијска кућа изјавила да је Ратко Младић ухапшен.

На страници босанског интернет гласила је постављен и коментар посетиоца који дословно гласи:

Не могу да вјерујем да нетко вјерује у ове вијести. Гдје у Тузлу? Аутор текста појма нема да више нема америчке ни ЕУФОР базе код Тузле.

—један од коментара поводом вести да је Ратко Младић ухапшен