Кфор ће остати статусно неутралан

Из Викивести
Иди на навигацију Иди на претрагу


Остале вести из Србије
Локација Србије

Мапа показује позицију Србије у свету и Европи.

Да би сте прочитали, уредили или написали неку вест из Србије посетите простор намењен овим вестима
Србија

30. април 2012.
Београд-  (Beta) - Генерални секретар НАТО-а Андерс Фог Расмусен изјавио је у понедељак у разговору са министром одбране Србије Драганом Шутановцем да ће Кфор „задржати своју статусну неутралност“ и да ће деловати у оквирима мандата дефинисаног Резолуцијом Савета безбедности 1244, као и Кумановским споразумом.

„Расмусен је посебно истакао да ће КФОР учинити све како би спречио било какву дестабилизацију и евентуалне сукобе, јер је у интересу Кфора висок ниво безбедности свих на простору Косова и Метохије“, навело је Министарство одбране Србије у саопштењу издатом после разговора Шутановца и Расмусена.

Шутановац је поздравио повећање снага Кфора на Косову и инсистирао да Кфор обезбеди несметано одвијање избора на Косову.

„Шутановац је поздравио повећање снага Кфора и њихово превентивно и привремено размештање, са циљем обезбеђивања сигурности свих грађана на Косову. Шутановац је инсистирао да снаге Кфор обезбеде несметано одвијање изборног процеса на Косову и Метохији, у складу са постигнутим договором Владе Србије и ОЕБС“, навело је Министарство одбране.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg


Википутовања Вики речник Вики књиге Вики цитати Вики изворник Вики врсте Википедија Вики остава Мета Вики
Википутовања Вики речник Викикњиге Викицитати Викиизворник Викиврсте Википедија Викиостава Мета Вики