Пређи на садржај

Кфор и Београд опречно о уклањању барикада

Извор: Викиновости


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

4. новембар 2011.
(Beta) - Представник Кфора Уве Новицки рекао је у петак да је барикада код прелаза Брњак уклоњења уз пристанак власти у Београду, али је шеф преговарачког тима Београда Борислав Стефановић одбацио те тврдње.

„У осам ујутру почело је уклањање барикаде на прелазу 31. Имали смо дозволу српске владе да то урадимо. Не могу вам рећи с ким из Владе Србије смо разговарали, али могу да кажем да постоји стална комуникација са српском војском“, навео је Новицки за „Вести“ (www.vesti-online.com).

Према његовим речима, уклањање барикада је данима уназад организовано и планирано у веома блиској сарадњи са властима у Београду.

„Јасно је и да се барикада налази крај административне линије, и наравно да смо све морали да договоримо са српском страном. И зато је за нас запањујуће да српска полиција није урадила ништа када су демонстранти почели да се пењу на барикаде када смо почели да их уклањамо, као и да нису реаговали док је грађена друга барикада са друге стране прелаза“, казао је портпарол Кфора.

Међутим, Борислав Стефановић је казао да Београд није договарао уклањање барикада са „било ким“.

„Ја кажем да то није тачно. Београд уопште није разговарао са било ким о уклањању барикада. Ми смо, као што знате, посвећени проналажењу политичког решења. Уклањање барикада није било предмет ниједног разговора“, рекао је Стефановић за агенцију Бета.

Кфор је у петак ујутро уклонио барикаду на путу Рибариће-Зубин Поток код прелаза Брњак, али су Срби недалеко одатле подигли нову барикаду.

Извор[уреди]