Пређи на садржај

Критика одлуке о слању војника на Косово

Извор: Викиновости


23. април 2012.
Берлин/ Немачка (Beta) - Одлука да се на Косово пред изборе у Србији хитно упуте додатни војници из састава немачких оружаних снага наишла је у немачким политичким круговима и на критику уз оцену да овај потез само потврђује колико је ситуација у том региону „безизгледна“.

Улрих Кирш, председник Немачког удружења оружаних снага, које окупља активне и резервне официре, оценио је да одлука о слању додатних немачких снага на Косово показује „како је тамо танак лед“.

Војно гледано за Кирша је ова одлука исправна, али истовремено показује да је „политички гледано ситуација тамо све безизгледнија“. Јер, како је додао, „влада Србије чини премало да би етнички сукоб био примирен“, а уз то долази и „велики проблем организованог криминала на Косову“.

Опозициони Зелени су савезној влади поводом одлуке о слању додатних трупа пребацили да је прерано и у превеликој мери смањила број немачких војника у саставу КФОР-а.

Стручњак ове странке за одбрамбену политику Омид Нурипур критиковао је у једном новинском интервјуу да је „опасност сукоба на Косову знатно порасла у време док су све очи биле уперене ка Авганистану“.

Извор[уреди]