Крагујевачки Раднички у Супер лиги Србије

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

9. април 2010.
Крагујевац/ Србија Крагујевачки Раднички данас је у просторијама Спортске хале Језеро одржао конференцију за новинаре на којој су, поред најаве 1. кола Супер лиге Србије, представљена и два нова играча. У своје редове Раднички довео Драгана Крушчића из ОКК Београд и Миљана Ракића из Новог Сада.

Почетком априла сам дошао у крагујевачки Раднички из ОКК Београд. Задовољан сам атмосфером коју сам затекао у екипи. Надам се да ћемо успешно сложити енергије и у суботу екипу довести до победе. Битан је добар приступ и подршка са трибина - рекао је нови бек Радничког, Драган Крушчић.

У екипу Радничког сам дошао на позив тренера Николића са којим сам сарађивао у вршачком Хемофарму. У Новом Саду нисам успео да се изборим за Супер лигу, али овај прелазак је на неки начин наставак игре које сам тамо имао. Одмах сам пристао на сарадњу јер су ми познати принципи тренера а и доста момака из екипе познајем. Мислим да ћу се лако и брзо уклопити - рекао је Миљан Ракић, један од бекова који је прошао две репрезентативне селекције, а играо је у Босни и Хемофарму.

После скоро три недеље паузе у суботу почиње Супер лига Србије у којој 8 екипа крећу са исте тачке ка једном циљу а то је Јадранска лига следеће сезоне. Играће се по систему свако са сваким у 14. кола, тако да ће се до краја јуна месеца знати прве четири екипе које ће остати у лиги.

Кошаркаши Металца нису за потцењивање. Са четири нова играча знатно су ојачали екипу која иначе има добар ритам али ипак ми смо на домаћем терену. Оно што можемо да пружимо је добра борба као што смо до сада то радили и да потврдимо успех из овогодишње Јадранске. Потрудићемо се да Крагујевчанима обезбедимо и следеће сезоне да гледају НЛБ лигу у хали Језеро - рекао је на данашњој конфернцији Вукашин Алексић.

У суботу, 10. априла са почетком у 18 сати у Спортској хали Језеро одиграће се 1. коло Супер лиге на којем ће крагујевачки кошаркаши играти са Металацем из Ваљева.

Извор[уреди]