Крагујевац спреман за комуналну полицију

Извор: Викиновости

10. март 2010.
Крагујевац/ Србија Највероватније, у другој половини 2010. године, у градовима у Србији, требало би да заживи комунална полиција. Крагујевац је један од ретких градова који је спремно дочекао овај посао и до сада испоштовао све обавезе и рокове које добија од виших инстанци.

Према речима Душана Жупљанића, начелника Градске управе за инспекцијске послове, спроведен је интерни конкурс за попуњавање радних места у комуналној полицији, а ових дана биће спроведен и екстерни конкурс у граду Крагујевцу како би се ова обавеза спровела до краја. Град Крагујевац, с обзиром на број становника, има обавезу да прими до 36 комуналних полицајаца (један комунални полицајац на 5000 становника).

- Када је реч о иниформи комуналних полицајаца, донели смо правилнике који су прихваћени од стране надлежних министарстава у Београду. Што се тиче техничких средстава, у обавези смо да обезбедимо возила Заставине производње, застава 10 класик што ће се спровести у роковима који су дати граду - истакао је Жупљанић у изјави за наш сајт.

Извор[уреди]