Пређи на садржај

Ко ће бити председник Националног савета за европске интеграције?

Извор: Викиновости


22. јун 2008.
Подгорица/ Црна Гора У опозицији још нема сагласности о томе ко ће бити предсједник Националног савјета за европске интеграције. Мјесто предсједника припада опозицији, а кандидатуру за ту функцију поднијели су Медојевић и лидер Социјалистичке народне партије Срђан Милић.

Владајућа коалиција требало би да буде уздржана када се на пленуму и Адмнистративном одбору буде бирао председник Националног савета за европске интеграције, сматра лидер Покрета за промене Небојша Медојевић.

Медојевић је рекао да би, пошто треба да се изабере особа која ће представљати опозицију, најкоректније било да опозиционе странке то саме ријеше.

"Било би добро да се договарамо и да постоји договорено рјешење, али када неке партије имају интереса да покривају одређено мјесто онда је најкоректније да се о томе одлучи на Административном одбору и на пленуму без гласова Демократске партије социјалиста и Социјалдемократске партије", рекао је Медојевић.

Он тврди да је то уобичајна демократска пракса, и да би било коректно да представници већине буду уздржани.

Но, представник владајуће коалиције, портпарол Социјалдемократске партије, Рашко Коњевић тврди да владајућа коалиција нема намјеру да арбитрира ко ће од опозиције бити кандидат за предсједника Националног савјета за европске интеграције.

Викицитати „Стога нема мјеста страху Небојше Медојевића. Али, свакако нећемо дозволити даљу опструкцију у формирању НСЕИ и ако изостане брз договор опозиције искористићемо своја парламентарна права, казао је Коњевић.“
({{{2}}})
Викицитати „Наш позив према њима јесте да се међусобно договоре и саопште ко је кандидат опозиције за предсједника НСЕИ, јер већ три мјесеца траје „надгорањавање" Медојевића и предсједника Социјалистичке народне партије Срђана Милића ко је од њих бољи за ту функцију, рекао је Коњевић.“
({{{2}}})

Према његовим речима, у владајућој коалицији су „разумели да се опозиција поново ујединила, овај пут на тему опструкције црногорског парламента".


Извор[уреди]