Пређи на садржај

Косовски посланик главни осумњичени за Медикус

Извор: Викиновости
Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

2. мај 2013.
Приштина-  (Beta) - Посланик Скупштине Косова Шаип Муја главни је осумњичени у случају „Медикус“, пише у четвртак дневник „Бота сот“.

Тужилаштво Еулекса најавило је да је започело истрагу против још осам лица осумњичених за трговину људским органима, наношење тешких телесних повреда, злоупотребу службеног положаја, оставривање утицаја и превара. Иако се у саопштењу Еулекса не спомињу конкретна имена, дневник „Бота сот“ пише да је један од главних осумњичених посланик Демократске партије Косова Шаип Муја, који је пре посланичког мандата био саветник премијера Косова за здравство.

Муја је био један од сведока у случају „Медикус“ и током суђења је рекао да се код министра здравства и генералног секретара Министарства интересовао око давања лиценце „Медикусу“.

Основни суд у Приштини 29. априла осудио је власника клинике „Медикус“ Љутфа Дервиша на осам година затвора, а његовог сина Абрана на седам година затвора. Суд је на три године затвора осудио Сокољу Хајдинију, док су Суљејман Дуља и Исљам Битићи осуђени на условну казну од годину дана.

Извор[уреди]