Пређи на садржај

Кока-кола напушта Грчку

Извор: Викиновости


11. октобар 2012.
Атина/ Грчка (Beta-AFP) - Фирма „Кока-кола Хеленик Ботлинг“ (Coca-Cola Hellenic Bottling, HBC), главни европски огранак америчке групе, друго по величини предузеће у свету за флаширање „кока-коле“, најавила је у четвртак да сели своју управу из Атине у Швајцарску и убудуће ће трговати на Берзи у Лондону.

ХБЦ уверава у саопштењу да ће „наставити производњу и дистрибуцију својих производа у Грчкој“ и „после завршетка трансакције наставиће да управља Корпоративним сервисним центром групе који подржава дистрибуцију производа Кока-коле у 28 земаља“.

Током 2010. и 2011. - година дужничке кризе Грчке, ХБЦ није донела у Грчку приход својих страних филијала због „недостатка јасноће у пореској политици“ Грчке, каже управа.

„Кока-кола ХБЦ Грчка“ флашира и продаје напитке америчког џина у 28 земаља Европе и Африке, од Нигерије до Русије, преко Италије и Немачке, и запошљава 41.000 људи.

ХБЦ послује у Србији од 1997. године. Седиште је у Земуну, а има три пунионице и дистрибуира производе из четири дистрибутивна центра.

Извор[уреди]