Кнежевић: Нисам одговоран за повећан ниво афлатоксина

Извор: Викиновости25. фебруар 2013.
Србија -  (Beta) - Министар пољопривреде Србије Горан Кнежевић је у понедељак изјавио да он није одговоран за повећан ниво афлатоксина у млеку и да је његово министарство на време предузело адекватне мере да заштити здравље грађана.

„Поднећу извештај о раду премијеру Србије Ивици Дачићу и председнику моје странке (СНС) Александру Вучићу“, казао је министар за TV Б92, наводећи да ће се повиновати њиховој оцени о томе да ли је био одговоран.

Кнежевић је казао да још није добио позив полиције за информативни разговор о млеку, како су данас пренели поједини медији.

„Једва чекам да одем и кажем све што знам“, рекао је Кнежевић, додавши да очекује да ће и покрајински секретар за пољопривреду Горан Јешић казати зашто је најпре навео да му је био понуђен новац да не објави резултате анализе млека, да би 20 минута касније казао да је то рекао у афекту.

Кнежевић очекује да ће резултати суперанализе млека у Холандији бити готови за који дан. Министар је казао да је млеко у продавницама безбедно и да је увек било здраво, за шта он гарантује.

Извор[уреди]