Италија под снегом, у Француској и до -20

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

4. фебруар 2012.
Европа -  (Beta-AFP) - Рим је од суботе ујутро паралисан због снега који је пао у том граду, као и у великом делу Италије, укључујући на југу земље око Напуља и на Сардинији.

У Италији је због хладноће и снега до сада умрло пет особа.

У италијанској престоници где снег врло ретко пада саобраћај је потпуно блокиран. Градоначелник Рима Ђорђо Алемано је забранио возилима да саобраћају без ланаца или зимских гума, које Римљани обично немају. На улицама нема таксија и само се креће по неки аутобус или аутомобил. Градоначелник је такође позвао грађане да остану у својим кућама.

Историјски споменици као што је Колосеум прекивени су снегом и затворени за посетиоце, а неки људи се скијају у парку код виле Боргезе покрај Рима.

Школе су затворене од петка у северном и средишњем делу Италије.

A у Француској је јако хладно са температурама које су на истоку земље пале и до двадесет степени испод нуле, а хладноћа је однела и прве жртве.

Двоје старијих људи оболелих од Алцхајмерове болести је умрло, једна седамдесетогодишња жена која пати од те болести нестала је у четвртак из дома за старе код Тулуза на југозападу, и нађена је јуче смрзнута у суседном парку, а један 82-огодишњи човек нађен је у стању хипотермије на једном шумском путу на истоку земље.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg