Пређи на садржај

Истрага против брата серијског убице

Извор: Викиновости


25. март 2012.
Париз-  (Beta-AP) - Тужилаштво у Паризу покренуло је судску истрагу против брата осумњиченог за убиство седам особа у Француској Абделкадера Мераха, због сумње да је можда учествовао у припреми напада.

Отварање истраге указује да истражитељи верују да 23-годишњи Мохамед Мерах није сам планирао нападе у којима је убио троје јеврејске деце, рабина и три војника.

Абделкадер Мерах осумњичен је за умешаност у убиство, крађу и терористичка дела, наведено је у саопштењу тужилаштва.

Мохамед Мерах признао је убиства током акције француских специјалаца у његовом стану у Тулузу у четвртак, када је убијен. Он је тврдио да је повезан са Ал Каидом и да је путовао у Авганистан и Пакистан како би се обучавао у камповима те терористичке мреже.

Истражитељи покушавају да утврде да ли је 30-годишњи Абделкадер помагао брату у куповини оружја и финансирању његових путовања у азијске земље.

Абделкадер Мехар је пре неколико година привођен на испитивање због сумње да је повезен с мрежом која младе из области Тулуза шаље у Ирак, али против њега није био покренут поступак. Његова мајка и девојка, које су такође биле приведене, ослобођене су без подизања оптужнице.

Извор[уреди]